Foto: TT Nyhetsbyrån

Marta klar för Rosengård

Uppdaterad
Publicerad

Årets värvning har gjorts i Damallsvenskan. I dag skrev Marta på för serieledaren och regerande mästaren Rosengård.

På förmiddagen gick Rosengård ut med att en stjärnvärvning var på gång när klubben skrev ”Vi har nöjet att presentera och välkomna en av världens bästa damspelare till FC Rosengård”, i ett pressmeddelande.

Vid lunchtid presenterades Marta som klubbens nästa nyförvärv. Kontraktet är på sex månader med option på 12 månader. Enligt klubbordföranden Håkan Wifvesson blir hon inte bäst betald i laget.

Damallsvenskan 2014

– Det känns fantastiskt bra, jag är väldigt glad att jag fick stanna i sverige. Att jag hittade ett lag som har samma tankar som jag. Alla här vill vinna som jag, jag mår väldigt bra nu, säger Marta till SVT.

”Vill visa att jag passar in i laget”

Brasilianskan fick frågor om hur hon tänkt i valet av klubb.

– Jag vill bli bättre och bättre för varje match och visa att jag passar i det här laget. Jag vill visa att jag kan bli en del av projektet de håller på att bygga här och ska göra allt för att visa samma ambition som de har.

Världens bästa i fem år

Klubben har nu rustat upp ordentligt inför hösten i Damallsvenskan och kommande spel i Champions League. Sedan tidigare har Rosengård bland annat värvat Tyresö-backen Line Röddik Hansen.

Marta utsågs till världens bästa spelare fem i år i följd 2006-2010 och var en av spelarna som blev klubblös efter Tyresös konkurs. Hennes senaste match var Champions League-finalen mellan Tyresö och Wolfsburg.

Här har Tyresö-spelarna hamnat

Line Röddik Hansen, Rosengård

Malin Diaz, Eskilstuna

Christen Press, Chicago

Veronica Boquete, Portland

Whitney Engen, Houston

Linda Sembrant, Montpellier

Lisa Dahlkvist, Avaldsnes

Caroline Seger, Paris Saint-Germain

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damallsvenskan 2014

Mer i ämnet