Foto: Scanpix

Dif-Mjällby återupptas utan publik

Uppdaterad
Publicerad

Den avbrutna matchen mellan Djurgården och Mjällby i fotbollsallsvenskan ska återupptas. Det beslutade Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd på fredagen.

Matchen ska återupptas vid ställningen 1-0 till Mjällby i den 37:e minuten. Ingen publik får närvara. Djurgården döms dessutom till böter på 15 000 kronor.

– Det är positivt att matchen avgörs på planen och inte av att det finns idioter som som gör dumma saker på läktarna, säger Dif-basen Tommy Jacobson till SVT Sport.

Allsvenskan 2013

Jacobson, som redan direkt efter skandalen sa att han skulle acceptera domen, hade inga invändningar mot att matchen återupptas inför tomma läktare.

– Om nu matchen skulle fortsätta så var det väl inte så oväntat. Det är bara att acceptera, säger Jacobson.

Kastades in päron

Det var i måndags som den allsvenska matchen mellan Djurgården och Mjällby avbröts efter att publiken kastat in föremål på planen. Bland annat träffades Mjällbyspelaren Gbenga Arokoyo av ett päron.

Klubbarna har fått yttra sig och på fredagen sammanträdde fotbollsförbundets disciplinnämnd.

Straffskalan var alltifrån böter till spel med stängda läktare i flera matcher – nu stannade det vid böter och ingen publik i matchen som återupptas.

”Böter för inkastade föremålen”

Disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger tycker att det är ett rättvist straff.

– Vi anser det rimligt att matchen ska återupptas i den minut som den stoppades, och med det resultat som då gällde, och spelas färdigt. Men framför tomma läktare eftersom det var publiken som förstörde.

Djurgården hade fått böter även om inte matchen hade avbrutits.

– Böterna är bara för de inkastade föremålen. Hade föremålen inte träffat hade det bara blivit böter på 15 000 kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2013

Mer i ämnet