Rosengård och Marta är ute ur Champions League. Foto: Bildbyrån

Rosengård ute ur Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Rosengårds Champions League-äventyr tog slut i kvartsfinal, igen.

FC Barcelona tog sig för första gången till semifinal. – Det är tungt så här direkt efteråt, säger landslagsbacken Emma Berglund till SVT Sport

I den 52:a minuten gjorde Jennifer Hermoso 1-0 för hemmalaget. Via stolpen lyckades hon överlista Zecira Musovic i målet.

Dessförinnan var matchen till stora delar en kamp om vem som skulle vara spelförande. Liten Rosengårdsfördel sett till målchanser, även om avsluten inte var de vassaste.

– En bra start från vår sida, vi fick igång vårt anfallsspel bra till en början, och har några farliga inlägg som hade kunnat resultera i tidigt mål, och om inte en straff också.

Barcelona hade fördel

FC Barcelona hade med sig en 1-0-ledning från det första av de två kvartsfianlmötena.

Rosengård behövde alltså göra minst två mål för att ta sig vidare.

Malmölaget pressade högt, mittbacken Amanda Ilestedt gick upp i anfallet. Ett par målchanser skapades men Rosengård hade ingen skärpa i varken avslut eller inlägg.

– Efter 10-15 minuter kändes det lite som om vi hade fått dem i brygga. De började kännas lite osäkra, men det jämnade ut sig efter ett tag. Vi chansade både offensivt och defensivt i försök att trycka in den. Tyvärr lyckades det inte idag. Ju mer tiden gick fick de mer ytor att spela på, säger Emma Berglund.

Istället var det Barcelona som var närmare att utöka sin ledning när stora ytor skapades bakom Rosengårds backlinje.

Bortdömt mål

I den tredje övertidsminuten nickade Ella Masar bollen bakom Barcelona-målvakten. Men domaren hade vinkat för offside.

Istället sätter Mariona punkt för matchen. 2-0 till Barcelona som tar sig till semifinal med sammanlagt 3-0.

– 2-0 är skit i samma. Tråkigt bara att vi inte fick in ett mål mot dem. Det är så det känns just nu.

– Det är tungt att se alla besvikna ansikten så här efteråt, det är så det känns just nu, besviket.

Hur sammanfattar du Rosengårds Championsleagueresa?

– Som vanligt, det tar slut lite för tidigt. Vad ska man säga egentligen, Barcelona är ett jättebra lag. Att förlora mot dem är absolut ingen dålig bedrift så, men vi såg våra chanser i att komma till en semi, men tyvärr inte i år.

Vad har ni sagt till varandra efteråt?

– Vi sammanfattade bara att vi ändå är nöjda med den här matchen. Vi gjorde det vi kunde med att kämpa. Vi gav oss själv chansen. Men det är så klart svårt att säga något som har betydelse så här direkt efteråt.

Lyon höll undan

Lyon, med inhoppande Caroline Seger, höll undan för Nilla Fischers Wolfsburg. Lyon föll med med 0–1 på hemmaplan men hade 2–0 att gå på från bortamötet så gick vidare.

Den fjärde kvartsfinalen avgörs på torsdagen. Manchester City har 1–0 inför hemmareturen mot danska Fortuna Hjørring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.