Matchstraff direkt i finalreprisen

Uppdaterad
Publicerad

Det tog inte ens en minut. Sedan hade full kalabalik utbrutit i den första kvartsfinalen mellan fjolårets finalpar Skellefteå och Brynäs.

Det hade knappt gått en minut av den första kvartsfinalen mellan Skellefteå och Brynäs. Sedan var det kaoset ett faktum.

Bortalagets back Robin Jacobsson lade in en kraftig tackling mot huvudet på Skellefteås Pierre-Edouard Bellemare som vid mittzon hade spelat vidare pucken och inte längre var tacklingsbar. Tacklingen kom dessutom från blindsidan.

SM-slutspelet i ishockey

”Försöker sänka axeln”

– Jagkommer för sent in eftersom han (Bellemare) släpper ifrån sig pucken direkt.Jag försöker sänka axeln så långt jag kan och träffa schyst men det verkade somatt det tog olyckligt, säger Jacobsson själv till SVT Sport.

Bellemare blev blödande liggande kvar på isen innan han leddes av med hjälp av lagkamrater. Innan dess hade slagsmål utbrutit på isen då ilskna hemmaspelare ville stå upp för den skadade 28-åringen.

Oklart hur länge Bellemare blir borta

Jacobsson visades ut för charging (otillåten tackling) och fick matchstraff för tacklingen.

– Bellemare är skadad, ganska illa. Han kan inte spela vidare i denna match. Längre fram får vi se, säger Skellefteås tränare Bert Robertsson till C More.

– Han (Jacobsson) kommer ju sent, det är inget snack om saken. Mer vill jag inte uttala mig. Det var olyckligt, säger Jacobssons lagkamrat Daniel Widing.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-slutspelet i ishockey

Mer i ämnet