Mauler hoppas på revansch mot Jon Jones

Uppdaterad
Publicerad

Svenske MMA-stjärnan Alexander ”The Mauler” Gustafsson får en ny chans på världsmästartiteln i lätt tungvikt. Men trots en seger tycker han inte att han är bäst. Inte förrän han fått revansch på Jon Jones.

– Han är bäst i världen men ett bälte kommer smaka bra ändå, säger Alexander Gustafsson till SVT Sport.

Obesegrade Jon Jones som försvarat bältet åtta gånger fråntogs världsmästarbältet av UFC i våras efter att vid flera tillfällen brutit mot UFC:s uppförandekod. Vid det senaste tillfället misstänktes Jones för att ha smitit från ett trafikolycka. 

Alexander Gustafsson MMA

– Man kan diskutera det där med Jones, han är en legend. Jag nöjer mig med bältet nu och tar fighten med Jones senare och blir den riktiga världsmästaren, säger Alexander Gustafsson.

Matchen i Houston, USA mot Daniel Cormier om två veckor blir Gustafssons första sedan han förlorade mot Anthony Johnson i Stockholm i Januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Alexander Gustafsson MMA

Mer i ämnet