Foto: TT Nyhetsbyrån

Mauler: Jag tänkte sluta

Uppdaterad
Publicerad

Alexander ”The Mauler” Gustafsson talar nu ut om den tuffa tiden efter förlusten mot Anthony Johnson på Tele2 i slutet av januari.

– Jag var helt seriös med att sluta med min karriär, säger Gustafsson till Expressen.

24 januari 2015 blev ett mycket mycket tungt datum för Alexander Gustafsson. Förlust i första ronden mot Anthony Johnson efter att amerikanen fått in så pass många slag att domaren kände sig tvungen att bryta matchen.

Gustafsson har tagit en passiv roll efter förlusten, och figurerat lite i media. När han nu talar om förlusten så står det klart hur nära svensken var att sluta.

UFC

– Jag tänkte på det. Jag pallade inte fortsätta. Jag var jättenära på att sluta, säger han till Expressen.

”Tog bara för hårt”

– Jag skiter i egentligen i titeln, det var att jag torskade inför min hemmapublik. Mina kusiners kusiner var på plats. Den matchen jag inte fick förlora förlorade jag. Det tog bara för hårt, säger 28-åringen.

Det stora stödet har fått honom att vilja fortsätta.

– Jag har fått så mycket kärlek från alla fans, nära och kära och mitt team. Jag fick bita i det sura äpplet och nu har jag en ny match som gjort mig väldigt motiverad.

– Hade jag inte velat göra det här längre hade jag slutat. Men jag vill fortsätta. Det är inget snack om det. Ingen tvingar mig. Jag gör inte det här för pengarna utan för att bli bäst i världen.

Stor revanschlusta

Nyligen blev det klart att svensken möter stjärnan Glover Teixeira 20 juni i Berlin. Då ska Gustafsson ta revansch.

– Jag fick inte visa upp min potential senast, det gick för fort, så det känns bra att få en ny chans. Jag vet att jag kan bli bäst i världen och det tänker jag visa.

– Han (Teixeira) slår stenhårt, är duktig och pressar bra. Det finns inga enkla matchningar, inga ”walk in the park”. Jag kommer gå in där och ge allt jag kan.

Taktiken är klar inför matchen

– Att hålla händerna uppe och hakan ner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet