Mayweather fråntagen världsmästartiteln

Uppdaterad
Publicerad

Floyd Mayweather Jr blir av med världsmästartiteln som han vann när han slog Manny Pacquiao tidigare i år eftersom han inte följt reglerna. Detta meddelar World Boxing Organization.

Mayweather missade nyligen en tidsfrist inom vilken han var tvungen att betala 200.000 dollar i påföljdsavgift för matchen mot Pacquiao i maj.

Dessutom var stjärnan tvungen att avsäga sig titeln i lätt mellanvikt som han har sedan tidigare, eftersom man inte får har flera olika titlar i samma viktklass.

Mayweathers tidfrist gick ut i fredags.

Kan överklaga

”WBOs kommitté har inget annat alternativ än att sluta erkänna mr. Floyd Mayweather Jr som WBO-världsmästare i weltervikt för att inte ha följt WBO-reglerna för världsmästar-tävlingar”, säger WBO i ett pressmeddelande.

Mayweather, som tjänade 200 miljoner dollar för fajten mot Manny Pacquiao, och som genererade rekord i pay-per-view intäkter i USA på 400 miljoner, har två veckor på sig att lämna in ett överklagande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.