Mbemba när han spelade för 08 Stockholm. Foto: Bildbyrån

Uppgifter: Mbemba klar för mästarklubb

Uppdaterad
Publicerad

Turerna har varit många, men nu är det klart. Stjärnguarden Rudy Mbemba spelar i A.S.S. Sale i marockanska ligan kommande säsong, skriver NSD.

Svensk baskets stora snackis i sommar har varit 29-årige Rudy Mbembas comeback. För några veckor sedan pekade allt på att den tidigare landslagsspelaren skulle hamna i Norrköping,  men förhandlingarna strandade.

– Vi hittar ingen lösning båda parter är nöjda med, sa klubbdirektören Lasse Johansson då.

Nu uppger NSD att Mbemba har gjort klart med en ny klubbadress, och det blir inte i Sverige. 29-åringen kommer att spela för A.S.S. Sale i marockanska ligan den kommande säsongen. Klubben vann grundserien förra säsongen med 16 vinster och en förlust, och tog sedan hem mästerskapet.

Avstängd i två år

Rudy Mbemba ansågs vara en av Sveriges största baskettalanger. Han slog igenom stort i Basketligan 2007 och förutspåddes att bli förste svensk i NBA.

Men karriären gick inte som planerat. 2014 stängdes han av från allt spel i två år efter att ha missat dopningskontroller vid upprepade tillfällen. En dom han nu avtjänat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.