Rory McIlroy. Foto: TT Nyhetsbyrån.

McIlroy sist efter katastrofal rond

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Rory McIlroy ligger en bra bit efter i hemmatävlingen på Nordirland efter en katastrofal första runda -och ser ut att missa kvalgränsen för tredje året i rad. ”Jag ska gymma och ladda om mentalt”, säger han enligt Irish Times.

Rory MclIroy imponerade inte inför hemmapubliken i inledningen av Europatourtävlingen i Newcastle, Nordirland. McIlroy delade länge sistaplatsen efter en katastrofal 80-runda, nio över par, efter bogey på bland annat de sista fyra hålen. Två sena golfare gick dock imål med resultat sämre än McIlroys.

– Jag vill gå ut imorgon och och slåss för det, försöka kravla mig upp mot kvalgränsen. Jag ska gå till gymmet och ladda om mentalt, sade han efter de 18 hålen.

Europatouren

Pengahögen till välgörenhet krymper

Ytterligare salt i såren är att McIlroy lovat att skänka hans prispengar till välgörenhet, en summa som nu ser ut att bli avsevärt mindre än hoppats.

Irländaren Padraig Harrington och Maximilian Keifer, Tyskland, delar ledningen på fyra under par, ett slag bättre än danske Sören Hansen. Rikard Karlberg är bästa svensk på delad sjunde plats, ett under par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europatouren

Mer i ämnet