Louise Andersson Kierulf, Ann-Charlotte Persson, Alexander Engström och Tomas Andersson. Foto: Hans Karlsson/Svenska Bowlingförbundet

Medaljregn över svensk bowling

Uppdaterad
Publicerad

Sverige fortsätter skörda framgångar i Special Olympics World Summer Games i Los Angeles. Under natten till onsdag tog det svenska bowlinglaget hem två nya medaljer – ett guld och ett brons.

För bara några dagar sedan tog Sverige hem lagsilver i bowlingen i Special Olympics World Summer Games i Los Angeles, i laget då spelade Alexander Engström, Thomas Andersson, Ann-Charlotte Persson och Louise Andersson Kierulf. Nu har kvartetten kammat hem ännu fler medaljer.

Alexander Engström och Thomas Andersson tog hem guldet i herrarnas dubbel.    

Medan Ann-Charlotte Persson och Louise Andersson Kierulf fixade bronsmedaljen i damernas dubbel.                    

– Det går inte ens att beskriva hur bra det känns att ta både guld och silver. Banorna var lite för snabba. Men det gick bra ändå eftersom vi vann guld och det med bara två pinnar före USA, säger Engström i ett pressmeddelande.

– Det är häftigt. Laget har verkligen levt upp till sina egna förväntningar och överträffat våra förväntningar. Vi hoppas på några medaljer till innan spelen är över. Våra spelare börjar vänja sig vid den här banan och atmosfären i hallen, där det är väldigt varmt och trångt, säger Ing-Marie Billgren, ledare för det svenska bowlinglaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.