Melin: Ledin är som en fluga – till slut tar man fram flugsmällan

Uppdaterad
Publicerad

Linköpings tränare Roger Melin kommenterar nu Carl Söderbergs långa avstängning – och visar förståelse för crosscheckingen i huvudet på HV 71:s Per Ledin.

– Han är som en fluga i sommarvärmen som inte ger sig, som man till slut tar fram flugsmällaren och dödar, säger Melin till SVT:s Östnytt.

Igår kom beskedet: Linköpings stjärnforward Carl Söderberg stängs av i totalt sju matcher varav tre matcher omvandlas till böter för tacklingen på HV71:s Per Ledin i onsdagens kvartsfinal.

Det var i slutet av matchen som Söderberg tacklade Ledin bakifrån med en crosschecking mot huvudet. Ishockeyförbundets disciplinnämnd skriver i beslutet att ”denna typ av av agerande inte hör till idrotten ishockey och att det rör sig om en mycket respektlös crosschecking”.

SM-slutspelet i ishockey

Linköpings tränare Roger Melin och tilltaget:

– Det är som det är. Jag har egentligen inga kommentarer. Gjort är gjort, säger han.

Hur kan det ske?

– Det är inte så konstigt egentligen. Att känslor rinner över ibland händer för alla människor, även för den mest lugna som Carl. Blir provocerad tillräckligt länge rinner det till slut över. Då får man ta sitt straff och vila ett tag, säger Melin.

Ledin är en retsticka?

– Han är som en fluga i sommarvärmen som inte ger sig, som man till slut tar fram flugsmällaren och dödar, säger Melin till SVT:s Östnytt.

Carl Söderberg kommenterade på fredagskvällen händelsen i C More:

– Det var inget illa menat från min sida utan jag ville egentligen bara ta bort honom framför mål. Känslan var att de hade fått stå framför mål hela matchen och gjort rätt många mål, så jag ville inte att de skulle få göra fler. Då gled den (klubban) upp längs axeln, säger Söderberg.

Om avstävningen:

– Det är inget jag kan påverka, utan får acceptera domen och lita till att disciplinnämnden gjort sitt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-slutspelet i ishockey

Mer i ämnet