Foto: SVT

Mellberg: ”Saknat landslaget väldigt mycket”

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport har träffar backresen Olof Mellberg, som gjort sin första träning med FC Köpenhamn. Stjärnan berättar att han ibland längtar tillbaka till Blågult.

– Jag har saknat landslaget väldigt mycket och ångrat mig vissa perioder, säger han till SVT Sport.

Efter EM tackade Olof Mellberg för sig i landslagssammanhang. Trots ett lysande EM, med två mål mot England, ville han inte fortsätta.

Han skrev kort därefter på för spanska Villarreal, som han den gångna säsongen var med och spelade upp i spanska högstaligan, La Liga.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Han har fortsatt tacka nej till landslaget, men medger nu att det har varit jobbigt.

– Varenda gång det har varit landskamp (har jag saknat det), säger Mellberg.

Han fortsätter:

– Men det har ändå inte varit aktuellt. Det har varit småskador och det har inte fallit sig naturligt. Det känns ändå som att landslaget är ett avslutat kapitel, säger han.

Den 23:e februari 2000 debuterade Mellberg i A-landslaget mot Italien, när Sverige föll med 1-0. Han har gjort 117 landskamper och varit med i alla mästerskap Sverige varit kvalificerat för sedan EM 2000.

SVT Sport har försökt nå Erik Hamrén för en kommentar. Han hänvisar dock till tidigare citat, där han sagt att han ”haft kontakt med Mellberg” och ”jag har alltid tyckt det var synd att han slutade”.

I viktiga bortamatchen mot Irland i VM-kvalet saknas mittbacken Andreas Granqvist som är avstängd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Mer i ämnet