Foto: TT Nyhetsbyrån

MFF slarvade bort derbysegern

Uppdaterad
Publicerad

Malmö var på väg mot en viktig och skön seger i derbyt mot Helsingborg efter ett sent mål av Markus Rosenberg, men bara två minuter efter kom slutresultatet 1-1. – Jag trodde vi skulle hålla undan, säger MFF:s tränare Åge Hareide till SVT Sport.

Med fem minuter kvar av heta Skånederbyt gjorde Markus Rosenberg rättvist 1-0 och fest bröt ut på Swedbank Stadion. Men bara två minuter senare, i 87:e, kom 1-1.

Malmö tappade för en stund lite fokus, och i ett HIF-anfall hittade Jordan Larsson fram till Mikael Dahlberg som nickade in 1-1.

Allsvenskan 2014

– Tänkte efter 0-1 att jag inte kunde lämna matchen så här. Ville göra ett avtryck, och perfekt att jag kunde hitta in till Micke som nickade in den snyggt, säger han till SVT Sport.

”Jävligt rättvist”

– Jag tycker det är en bra derbyfajt. Malmö har kanske några fler chanser än oss. Vi visar moral efter 1-0 och trycker in 1-1. Jag tycker det var rättvist, säger HIF:s tränare Roar Hansen.

– Nu har vi spelat mot tvåan och ettan och först vunnit (mot AIK) och nu tagit en poäng borta mot Malmö, fortsätter en relativt nöjd Hansen.

Åge Hareide:

– Jag trodde vi skulle hålla undan efter att vi gjort 1-0 så sent. Jag är lite besviken över det. Men det är en bra match överlag, och Helsingborg var svåra att bryta ner, säger han till SVT Sport

Guldläge trots insläppta målet

Malmö utökade trots krysset ledningen i allsvenskan, efter att AIK förlorat mot Halmstad.

– Det är sex matcher kvar och vi leder med sex poäng. Det är ett bra utgångsläge, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet