Malmös match mot Åtvidaberg i säsongsavslutningen kan vålla allsvenska problem. Foto: BJÖRN LINDGREN/TT

MFF-succé – då görs spelschemat om

Uppdaterad
Publicerad

Malmö får allsvenska matcher flyttade för att få mer vila inför de viktiga gruppspelsmatcherna i Champions League. Men om även sista allsvenska omgången ska flyttas på grund av MFF:s Europaspel är ännu oklart. – Det är ett nytt läge för oss, säger Björn Eriksson, tävlingskonsulent på Svenska Fotbollförbundet.

Malmö vill flytta allsvenska matcher för att få mer vila inför gruppspelsmatcherna i Champions League. Klubben ser ut att få sin vilja igenom.

– Sannolikt flyttas de berörda matcherna. Det blir en dialog med klubbarna och tv-bolagen, säger Björn Eriksson, tävlingskonsulent på Svenska Fotbollförbundet till SVT Sport.

Allsvenskan 2014

Oklart med sista omgången

Sedan tidigare finns det en plan för hur spelschemat skulle påverkas vid CL-avancemang. Berörda söndagsmatcher flyttas troligen till lördagar för MFF.

Åtvidaberg-Malmö söndagen 2 november är en del av sista allsvenska omgången där alla lag spelar på samma dag och tid. Av tradition spelas omgången på en söndag, men nu spelar MFF i Champions League på tisdagen eller onsdagen veckan efter.

– Eftersom det är sista omgången går det inte bara att flytta Malmös match hur som helst. Det är ett nytt läge för oss. Hur ska man göra där? Vi får återkomma, säger Eriksson.

Så ser MFF:s matcher ut att flyttas:

Häcken-Malmö sön 14 sept -> 13 sept

Malmö-Mjällby sön 28 sept -> 27 sept

Malmö-Elfsborg mån 20 okt -> 18 okt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2014

Mer i ämnet