TV: Här kraschar Hirvonen i sista framträdandet med Citröen

Mikko Hirvonen väntas tillbaka till M-sport

Uppdaterad
Publicerad

Allt tyder på att finska superstjärnan i rally snart är tillbaka i i M-sport. Kraschen i rally-VM i Wales i helgen blev signifikafiv för en jobbig säsong.

Mikko Hirvonen var ifjol andreförare i Citröen, bakom Sébastien Loeb. I år hade Hirvonen den tuffa uppgiften att ersätta den niofaldiga världsmästaren Loeb. Men Citröen och Mikko Hirvonen, fyra gånger VM-två, har istället blivit totalt avklädda av Volkswagen. Volkswagen har första året i rally-VM dominerat. Hirvonen lyckades heller inte bli bästa finländare. Jari-Matti Latvala, andreförare i Volkswagen, slutade tvåa bakom överlägsna stallkamraten Sébastien Ogier.

Kraschen signifikativ för jobbig säsong

Mikko Hirvonen är en av de riktigt stora finska superstjärnorna i rally, men han har aldrig lyckats vinna VM. I år lyckades han inte vinna en enda deltävling i VM. Sébastien Loeb ställde i år upp i fyra deltävlingar, och vann två. Mikko Hirvonens krasch i årets sista VM-deltävling i Wales blev signifikativ för en jobbig säsong.

Kärt återseende med Malcolm Wilson

I rallykretsar pratar alla om att Hirvonen snart är tillbaka till M-sport. I M-sport väntas ett kärt återseende med stallchefen Malcolm Wilson, och en stallkamrat i norrmannen Mads Östberg. Rallyt i Wales var årets sista deltävling av tretton i VM-serien. Mikko Hirvonen i Citröen slutade fyra i VM.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.