Lidberg och Gustafsson redan igång. Foto: Per Frisell

MMA-stjärna tränas av Jimmy Lidberg

Uppdaterad
Publicerad

MMA-stjärnan Alexander Gustafssons hemliga vapen inför nästa stormatch i UFC i december: Han tar hjälp av OS-medaljören i brottning, Jimmy Lidberg.

Den 8 december är nästa match för Alexander Gustafsson. I Seattle möter han Mauricio ”Shogun” Rua, från Brasilien. En mycket rutinerad fighter (20-5) som föredrar kampen stående. ”Shogun” har sin grund i Thaiboxningen medan svensken från början är boxare.

– Jag föredrar naturligtvis också stående fighting och det är just det som är min styrka. För att totalt sett bli ännu bättre behöver jag specialträna brottning. Och jag är övertygad om att Jimmy Lidberg är rätt person att hjälpa mig,  med tanke på all den erfarenhet han har, berättar Alexander Gustavsson för SVT Sport.

Lidberg: ”Känns verkligen kul”

Jimmy Lidberg har efter framgången i OS, där han vann brons, inte tränat brottning. Motivationen har saknats. Men när han fick frågan om att bidra med sina kunskaper till en MMA-utövare så tände han till.

-Det känns verkligen kul. Jag har länge varit intresserad av UFC. Och att få vara med och hjälpa till att göra Alexander Gustavsson bättre på brottningsdelen är otroligt inspirerande. Jag tror inte folk i allmänhet fattar hur stor han är i USA, säger Jimmy Lidberg.

En match från titelfajt

Enligt UFC:s starke man och vd, Dana White, är nu Alexander Gustafsson bara en seger från att få gå en match om ett mästarbälte.

-Jag har både läst och hört att jag är i den positionen, bekräftar Alexander Gustafsson som bara förlorat en match i karriären (14-1).

Hans senaste seger blev bejublad. UFC förlade matchen mot Thiago Silva till Stockholm. Och inför ett fullsatt Globen, 14 000 åskådare, vann Gustafsson på poäng.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.