Efter succédebuten får Khamzat Chimaev ny UFC-match. Foto: Daniel Schälander

Khamzat Chimaev klar för ny match – ”Allt känns perfekt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter succédebuten i UFC får nu det svenska stjärnskottet Khamzat Chimaev gå en ny match på ”Fight Island”. Redan på lördag ställs svensken mot irländaren Rhys McKee.

– Allt känns perfekt, säger Chimaev till SVT Sport.

26-årige Chimaev dominerade stort i sin UFC-debut förra veckan när han besegrade rutinerade walesaren John Phillips via submission. Nu belönas svensken med en ny match i sin ordinarie viktklass.

I debuten gick Chimaev upp en klass (84 kilo) men när Rhys McKee står för motståndet på lördag är Chimaev åter tillbaka i 77-kilosklassen.

UFC

– Jag ska gå in och vinna min match och ta hem vinsten till Sverige, säger Chimaev till SVT Sport.

”Kommer inte ändra så mycket”

McKee har ännu inte gått några matcher inom UFC-organisationen men har vunnit tio av sina 13 professionella matcher.

– Jag kommer inte ändra så mycket från den förra matchen. Jag har inte planerat så mycket än men vi ska kolla på hans (McKees) matcher och planera mer sen, säger Chimaev.

Vad skulle det betyda för dig om du vinner igen?eoteot

– Inte bara om, jag kommer vinna – hur jag vinner spelar ingen roll, säger en segerviss Kamzat Chimaev.

Gustafsson gör comeback på samma gala

Under samma gala som Chimaev går sin andra match gör även Alexander ”The Mauler” Gustafsson comeback i oktagonen. 33-årige Gustafsson, som inte tävlats sedan förlusten mot Anthony Smith för drygt ett år sedan, möter på lördag den tidigare UFC-mästaren Fabricio Werdum.  

SE OCKSÅ: Det här är UFC:s ”Fight Island” – på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

UFC

Mer i ämnet