Khamzat Chimaev har på bara tio dagar tagit två segrar i UFC och hyllas nu stort i MMA-världen. Foto: Bildbyrån

Nytt UFC-rekord när Khamzat Chimaev vann igen

Uppdaterad
Publicerad

Två segrar inom loppet av bara tio dagar.

Svenske stjärnskottet Khamzat Chimaev, 26, satte ett nytt UFC-rekord när han i natt besegrade nordirländaren Rhys McKee via teknisk knockout i första ronden.

– Jag mosar vem som helst i den här viktklassen, säger han i segerintervjun.

För bara tio dagar sedan debuterade Khamzat Chimaev i UFC. Med kort varsel accepterade han en match i fel viktklass (mellanvikt, 84 kilo) för att få en plats hos världens största MMA-organisation.

Matchen blev en ren och skär uppvisning för Chimaev som knappt hade blivit träffad av sin motståndare när domaren bröt i den andra ronden. Efteråt bad han UFC:s president Dana White om en ny fajt direkt och fick sitt önskemål beviljat.

I natt, på en gala i Förenade Arabemiraten, satte Chimaev ett nytt UFC-rekord med två segrar på kortast tid i organisationens historia.

Galna statistiken: 192-2

Matchen – som den här gången gick i hans rätta viktklass (weltervikt, 77 kilo) – blev en lika ensidig historia. Chimaev fick grepp om sin motståndare bara sekunder in i matchen, tog ner honom på marken och matade slag. Efter 3.09 i första ronden hade domaren sett tillräckligt och bröt matchen.

Enligt ESPN:s statistik träffade Chimaev sin motståndare 68 gånger medan Rhys McKee inte noterades för en enda träff. Och sett över två matcher har han smått otroliga 192-2.

– Jag skulle kunna gå en ny match igen om en timme ifall någon blir skadad eller så. Jag mosar vem som helst, säger svensken i sin segerintervju.

– Alla de andra vet att de inte är på min nivå. Alla som tränar med mig vet vilken nivå jag håller.  Ge mig världsmästaren i 77 kilo eller 84 kilo, jag mosar dem båda under en och samma dag.

”Tack för mardrömmarna”

Khamzat Chimaev är obesegrad som MMA-proffs med åtta segrar varav två har kommit i UFC. Ingen motståndare har ännu lyckats gå tiden ut mot den Tjetjenien-födde brottaren som kom till Sverige 2011.

Nattens seger gav eko i MMA-världen och många profiler reagerade på Twitter.

”Nu vet ni”, konstaterade UFC:s president Dana White kort tillsammans med en video på Chimaev.

”Tack för mardrömmarna i natt Khamzat”, skriver UFC-fajtern Olivier Aubin-Mercier.

”Wow, vem i hela fridens namn är Khamzat Chimaev? Killen kör över sina motståndare. Två stycken på en vecka nu. Wow”, skriver förre UFC-mästaren och OS-brottaren Daniel Cormier.

KLIPP: MMA-experten: ”Svenske talangen vinner titeln inom två år”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.