Pannie Kianzad, till vänster, missar drömmatchen. Foto: Bildbyrån

Kianzad knäskadad: ”Skrek ihjäl mig i bilen”

Uppdaterad
Publicerad

En av Sveriges största MMA-stjärnor Pannie Kianzad skulle gå en drömmatch mot världsfyran Irene Aldana.

Då gick främre korsbandet av på träning.

Tre dagar innan midsommarafton skrev Kianzad på ett kontrakt för att möta världsfyran Irene Aldana på ett huvudkort. Bara dagen senare gick korsbandet av på en brottningsträning i Örebro.

– Det var som ett basebollslag. Det kändes som att allt bara gick på en sida och bara smälldes av. Det var väldigt, väldigt obehagligt. Första tio till femton minuterna var det rätt mycket smärta, säger hon till HD.

Kianzad, nionderankad i UFC:s bantamvikt, fick beskedet av läkarna att hon behövde opereras och matchen ställdes in. Besvikelsen var enorm.

– Jag skrek ihjäl mig i bilen, jag var så jävla arg, jag var så frustrerad, jag skyllde på mig, på andra, skyllde på alla.

Att främre korsbandet går av är en allvarlig skada som kan ta lång tid att läka, men hon menar att MMA-utövare är av hårt virke.

– Det är inte riktigt samma sak för MMA-fajters. Vi har sett MMA-fajters komma tillbaka till match efter fyra månader. Jag ger mig själv allt från fem till sex månader.

Hon berättar för Helsingborgs Dagblad att hon vägrar se skadan som en bromskloss. Kianzad siktar mot en titelmatch i framtiden.

ARKIV: Inslag inför svenskmötet 14/4-2022:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.