Mo Farah försvarar båda distanserna i Peking

Uppdaterad
Publicerad

2013 vann Mo Farah 5 000 och 10 000 meter vid VM i Moskva. Trots tidigare uppgifter från BBC meddelar nu public service-företaget att han kommer att försvara båda distanserna i Peking.

Om en månad inled friidrotts-VM i Peking. Distanslöparen Mo Farah har inte haft en optimal uppladdning inför mästerskapet sedan att hans tränare Alberto Salazar anklagats för att ha dopat flera av sina aktiva samt att han en vecka efter uppgifterna själv fick genomgå dopningstester.

Efter att Mo Farah genomförts sitt andra lopp efter dopningsryktena berättade han att han kanske inte kommer att försöka försvara båda sina VM-guld från VM i Moskva 2013, utan att han troligtvis endast kommer att fokusera på 10 000-metersloppet.

– Jag kommer att springa 10 000 meter helt säkert, men sedan får vi se hur jag gör med 5 000 meters-loppet, sa han till BBC då.

Nu har vindarna vänt. I dag står det klart att Mo Farah kommer att ställa upp i båda distanserna, meddelar BBC på sin hemsida. Därmed kommer han försvara båda sina guld från VM i Moskva 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.