Foto: TT Nyhetsbyrån

Modin fortfarande utan guide

Uppdaterad
Publicerad

Zebastian Modin tog tre medaljer i Paralympics i Sotji tillsammans med guiden Albin Ackerot. Ackerot hoppade sedan av sitt uppdrag och även hans ersättare lämnade Modin under sommaren.

– Vi har lagt ut annonser men ännu inte hittat någon. Det är ett svårt jobb och jag letar nu efter flera guider, så att arbetet fördelas lite, säger Modin till SVT Sport.

Det är inte det lättaste att hitta en ny guide. Jobbet är tidskrävande och att hitta fler guider att använda sig av kan vara en god idé.

– Det blir mycket om det är en ensam guide. Jag vill hitta två-tre stycken som jag kan använda mig av, kanske inte alla på tävling.

Ingen rullskideträning

Sommaren innebär vanligtvis mycket pass på rullskidor, något som blir svårt utan guide.

– Det har knappt blivit några rullskidepass alls, men lite löpturer med kompisar och gym, säger han.

Modin känner dock att det kanske inte bara är negativt att försäsongen inte blivit som den brukar.

– Jag tycker mest det är roligt att träna på ett annat sätt. Annars är allt så uppstyrt men nu är det mer spontant, eller i alla fall mindre uppstyrt. Jag får träna när mina kompisar kan, säger han.

Han tror att han kommer att ha en ny guide under augusti och då kan rullskideträningen starta.

”Motivationen håller mig i gång”

20-årige Modin fortsätter och menar att det funkar över en säsong, men kanske inte mer.

– Jag tycker att det är roligt att träna, men det är ju motiviationen som håller mig i gång nu, så småningom måste jag köra på rullskidor för att sen gå in i vintersäsongen.

Men någon stress känner han inte.

– Jag har flera guider på gång och under augusti kommer det förmodligen att lösa sig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.