Modos David Rundqvist jublar i matchen mot Timrå. Foto: Bildbyrån

Modo klättrar efter seger i länsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

I torsdags sparkade Modo sportchefen Per Svartvadet. Nu har laget vunnit två raka matcher.

Timrå hade chansen att gå upp i serieledning vid vinst mot krisande Modo, men så enkelt skulle det inte bli.

Modo låg i förra veckan näst sist i tabellen och valde då att sparka sportchefen Per Svartvadet. Det verkar ha haft effekt. I fredags besegrade man Mora, ikväll blev det ytterligare en trepoängare i länsderbyt mot Timrå.

Timrå satte fart på matchen och vann skottstatistiken klart i den första perioden. Trots det lyckades man inte sätta dit någon puck och period ett blev mållös.

I den andra perioden var det Modo som höll i taktpinnen och man lyckades också förvalta sina chanser. 1-0 kom genom David Rundqvist på passning från Henrik Björklund.

Modo uppåt i tabellen

Hemmalaget Timrå jagade kvittering och lyckades också utjämna tidigt i den tredje perioden. Jonathan Dahlén, som gjort fyra mål på fyra matcher, nätade också ikväll. Matchen var dock bara helt jämn i omkring fem minuter. Sedan tog Modo tillbaka ledningen efter mål av Henrik Björklund.

Timrå tog ut målvakten i slutminuterna, men fick aldrig in någon kvittering. Därmed inkasserade Timrå en sällsynt hemmaförlust medan Modo tog ett litet kliv uppåt i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.