Milt väder ställer till det för Svenska Rallyt. Foto: Bildbyrån

Beskedet inför rallyt: ”Tävlingen blir av”

Uppdaterad
Publicerad

Det varma vädret har ställt till det rejält för svenska rallyt. Men tävlingen blir av, dock stryks flera specialsträckor. ”Vi kommer att köra en tävling” säger Svenska Rallyts VD Glenn Olsson i SVT:s sändning från presskonferensen.

Prologen på travet i Karlstad på torsdag ställs in. Totalt kommer bara 12 av 21 delsträckor kunna köras, men allt under förutsättning att morgonens hoppfulla prognos håller.

– Vi bygger allt på en väderprognos som bygger på att det blir kyla från torsdag. Hade vi inte fått den hade vi fått ställa in hela rallyt, säger Olsson till SVT. Om det inte blir kallare har vi ett nytt läge igen. Vi måste leverera åtminstone 50 procent för att få ihop en giltig VM-tävling.

Svenska rallyt

Sträckor ställs in

– Vi kommer inte kunna genomföra Kirkenær i Norge eller Hagfors sprint. Flera andra sträckor som skulle ha två sträckor kommer bara bli en etapp. Det här är det vi kan göra i den här besvärliga situationen för att få till en tävling, säger Olsson. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet