I Kina tog Thed Björk sin första seger Foto: Polestar

Björk tog första segern i WTCC

Uppdaterad
Publicerad

Thed Björks jubel hördes över hela Shanghai. Efter att den 35-årige svenska racerföraren hade kört hem sin första seger hittills i WTCC. ”Jag är bara så glad just nu”, säger Björk till WTCC:s sajt.

Björk startade från sjätte ruta i första heatet och jobbade sig effektivt upp genom fältet till en efterlängtad seger före ungraren Norbert Michelisz och Yvan Muller, Frankrike. Men det satt långt inne. Michelisz hade ledningen hela loppet – till sista varvet.

– Jag jagade honom länge och tog in på honom mer och mer. Och när vi gick ut på sista varvet tänkte jag bara att jag gör vad som helst för att ta honom, säger Björk.

Detta var den första fullträffen i WTCC för såväl Björk som Volvo/Polestar Cyan Racing.

”En av de absolut bästa i min karriär”

Det svenska teamet gör en storsatsning på WTCC – världsmästerskapet för standardvagnar – men har hittills haft det tufft i serien.

– Helt underbar känsla efter allt blod, svett och tårar teamet har lagt ner i år. Jag rankar den här segern som en av de absolut bästa i min karriär, säger den tidigare STCC-kungen som sen blev sjua i andra heatet.

Stallkamraten Fredrik Ekblom blev åtta och sexa i racen.

I tabellen är Björk elva medan Ekblom ligger på 13:e plats.

Argentinaren José Mária Lopez vann andra heatet och har redan säkrat titeln i förarmästerskapet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.