Brinnande bil kan ha kostat Dahlgren STCC-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Det var kamp om heatsegern och kamp om mästerskapstiteln i det första STCC-racet på Solvalla på lördagen. Daniel Haglöf vann medan totaltvåan Robert Dahlgren tvingades bryta när hans bil började brinna. ”Den kommer nog att komma ut i andra med en arg förare bakom ratten tror jag”, säger Dahlgren.

Se STCC och RallyX live från Solvalla hela dagen i spelaren ovan.

Haglöf ledde genom hela heatet och höll in i mål. Han tar också in sju poäng på heattvåan Björn Wirdheim, som startade i pole position, i kampen om tredjeplatsen i mästerskapet i säsongens näst sista tävling.

Haglöf tog sin andra seger på Solvalla.

– Gör man det bara en gång är det en engångsföreteelse, nu har vi gjort det två gånger så det måste det vara någonting då, säger han.

Haglöf vittnade också om den hala och fuktiga banan, efter att regndroppar fallit vid starten.

”Okörbart”

– Det var i princip okörbart. Det var precis på gärdsgården att man kunde hålla sig på banan, säger han.

Förutsättningarna ställde till problem för de två stallkamraterna och rivalerna Robert Dahlgren och Richard Göransson, som är etta och tvåa i mästerskapet.

Serieledande Göransson sladdade och snurrade runt precis efter starten och hamnade en bit bak i fältet. Men han avancerade snabbt och redan med 21 varv kvar låg han på fjärde plats i fältet. Han slutade också fyra, strax bakom STCC-debutanten Philip Morin.

På vägen körde Göransson på sin stallkamrat, vars bil till slut började brinna.

– Jag fick inte värme i däcken, så jag kom inte igång. Sedan blev jag påkörd av Richard några gånger där bak, det började ryka, sedan blev jag påkörd igen, och det började brinna, säger Dahlgren, som är ute efter revansch i andra heatet senare i dag.

Morin imponerade

Philip Morin kör vanligtvis Carrera Cup, och gjorde en stark debut i STCC, där han ersatte Emma Kimiläinen i PWR Racing där vinnande Haglöf också kör. Morin spann runt i inledningen men kom tillbaka.

– Det var en oturlig miss i början, jag borde ha tagit det lite lugnare där. Sedan när jag kom igång så var jag riktigt snabb. PWR gjorde ett fantastiskt jobb med bilarna, vi borde ha varit etta och tvåa här. Jag nöjd med tredjeplatsen, men lite besviken också, säger han.

Lördagens program på Solvalla

12.30 Heat 1 STCC

13.05 Förarpresentation RallyX Supercar & Supercar Lites

13.15 Semifinaler RallyX Supercar & Supercar Lites

13.45 Final RallyX Klass SC 2 WD

14.10 Finaler RallyX Supercar & Supercar Lites

14.45 Heat 2 Clio Cup

15.20 Heat Porsche Carrera Cup

16.00 Heat 2 STCC

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.