Mattias Ekström leder rallycross-VM. Foto: Bildbyrån

Ejeborg: ”Mattias Ekström gör allt rätt just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ekström jagar på Lydden Hill i England i helgen sin tredje raka seger i rallycross-VM. Ekström vill ha revansch på Petter Solberg, som precis snuvade honom på segern där ifjol. ”Mattias är inne i ett stim just nu. Jag är helt övertygad om att han kommer göra en ny bra tävling, säger SVT Sports Johan Ejeborg.

Den svenska Audi-föraren har fått en flygande start på säsongen. Ekström vann både på tyska Hockenheim och i belgiska Mettet senast och är i ensam VM-ledning inför helgens tävling på brittisk mark.

Formstarka Ekström kan mycket väl ta hem sin tredje raka seger, på klassiska Lydden Hill i Kent i södra England där regerande VM-mästaren Petter Solberg snuvade honom på segern i förra årets fjärde VM-deltävling.

Norrmannen vann med ett par tiondelar och svensken är förstås sugen på revansch.

”Nyfiken på Timmy Hansen”

– Mattias Ekström gör allt rätt just nu. Han upplever sina bästa stunder i bilen och jag är helt övertygad om att han kommer göra en ny bra tävling, säger Johan Ejeborg, som kommenterar tävlingen, som sänds i SVT1 på söndag.

– Jag är också väldigt nyfiken på vad Timmy Hansen kan göra. Han har inte råd att tappa mer till täten, men jag tror han kan ta sig samman och göra en bra tävling nu.

Solberg vill få stopp på Ekström

Petter Solberg lär inte ge sig i första taget. Han siktar på att ta över VM-ledningen från Ekström.

– Vi siktar på topp-3, men det viktigaste är att se till så inte Ekström drar iväg ytterligare i sammandraget, säger norrmannen till fiaworldrallycross.com

Se rallycross-VM i SVT1 på söndag.

Så sänds rallycross-VM i SVT i helgen

Söndag 29 maj

15.00-17.00 SVT1

Kommentator: Johan Ejeborg

Expert: Jonas Kruse

Ställning efter tre VM-deltävlingar

1. Mattias Ekström 78 p

2. Petter Solberg 73

3. Johan Kristoffersson 58

4. Sébastien Loeb 54

5. Toomas Heikkinen 46

6. Robin Larsson 38

7. Kevin Eriksson 32

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.