Ekströms framtid oviss – står utan kontrakt

Uppdaterad
Publicerad

Han hade redan vunnit den prestigefulla DTM-serien och igår blev han världsmästare i Rallycross. Men nu står multitalangen Mattias Ekström utan kontrakt och framtiden är oviss. ”Man får glatt sitta och vänta på andras besked”, säger Ekström till SVT Sport.

I år har svensk motorsports nummer ett kombinerat VM i rallycross med den tyska serien DTM där han tävlat i 15 år. En satsning som genererade i en oväntat tidig världsmästartitel i rallycross på Estering utanför Hamburg i går.

Men hur det blir nästa säsong är ännu oklart, eftersom båda hans kontrakt går ut vid årsskiftet.

– Jag har lärt mig att bara drömma eftersom det inte är mina beslut och någon annan ska bestämma. Så man får glatt sitta och vänta på andras besked, säger Ekström.

Hur skulle ett drömscenario se ut?

– Att det teamet vi har byggt upp kan fortsätta att tävla i rallycross-VM, att ha förare i topprang och att fortsätta kunna leva drömmen och utveckla det vi har byggt upp tills i dag.

Något SVT:s expert Jonas Kruse håller med om.

– Jag hoppas att han behåller de två bilarna han har nu och kör EM med dem och samtidigt bygger två nya bilar till sig själv och sin teamkamrat och kör VM med dem, säger Kruse.

Öppnar upp för Magda Andersson

Förra säsongen blev hon den yngste föraren någonsin att ta en pallplats i en EM-deltävling och i år blev Magda Andersson den första kvinnliga föraren att vinna en deltävling. En förare som expert Kruse tycker att Ekström borde ta med i sitt framtida EM-team.

– Det tillhör ju motorsporten att det är lite ”silly season” ibland och det är ingen hemlighet att marknadsvärdet av en snabb tjej är stor. Ja, vad är det man brukar säga, ingen rök utan eld, avslutar Ekström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.