• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se svenska fira VM-bronset inför storpubliken i Indonesien i klippet ovan. Foto: Aquabike World Championship

Emma-Nellie Örtendahl VM-medaljör trots motgångarna

Uppdaterad
Publicerad

Emma-Nellie Örtendahl fick jubla inför tusentals åskådare efter att ha säkrat ett efterlängtat VM-brons i aquabike i sista deltävlingen i Indonesien.

– Grymt kul, säger Örtendahl till SVT Sport.

Emma-Nellie Örtendahl var ett stort frågetecken inför VM-avgörandet. 25-åringen har inte haft farten för att hänga med i toppen under säsongen. Men den trefaldiga världsmästaren gav inte upp. En sjätteplats på Tobasjön i Indonesien räckte för att ta bronset.

– Känns som stolpe in. Härligt efter jobbig säsong där det varit problem med maskinerna och motorerna fram och tillbaka, säger hon.

Den trefaldiga världsmästaren är en av sportens giganter. Vägen tillbaka till toppen har börjat. Redan i mars är det VM-premiär i Vietnam.

– Vi vet vad vi ska jobba med inför nästa säsong, och det är mycket.

Jessica Chavanne, Frankrike, tog guld medan Jasmiin Ypraus, Estland säkrade silvret.

Sofie Borgström blev sexa och Janina Johansson sjua.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.