Foto: Bildbyrån

Ericsson: Vi har tagit steg i rätt riktning

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson startar från position 17 i söndagens Formel 1 i Malaysia. ”Jag ska fajtas stenhårt för att försöka nå poäng i morgon”, säger han till Viasat.

Regerande Formel 1-världsmästaren Lewis Hamilton kommer starta i pole position. Det står klart efter lördagens kval.

Britten var en knapp halvsekund snabbare än Mercedeskollegan Nico Rosberg, som slutade tvåa.

Nederländaren Max Verstappen, Red Bull, blev trea i kvalet. Svenske Marcus Ericsson var tre sekunder bakom Hamilton.

”Blir intressant”

– Det var ett bra kval, utan problem. Jag känner att jag gjorde bra varv. Tyvärr räckte det inte hela vägen till Q2, det positiva är att vi är där och nosar på mittfältsteamen. Det tar jag med mig från dagen, säger svensken.

– Det ska bli intressant att se hur det spelar ut sig i racet. Det blir andra förutsättningar då.

Han siktar på att ta poäng i söndagens race.

”En bra helg”

– Vi har tagit steg i rätt riktning. Ingen tvekan om det. Imorgon ska vi gå ut och försöka nå poängplats, det är självklart målet. Om vi lyckas eller inte får framtida utvisa, men jag tycker det har varit en bra helg och jag kommer gå ut och fightas, ingen tvekan om det.

Nico Rosberg, Tyskland, leder VM-serien med åtta poängs marginal före Hamilton inför Malaysias GP. Sex tävlingar återstår av säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.