Het duell mellan stallkamraterna: ”Jag är ju tjurskallig”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ilskan och den brinnande bilen i heat ett tog Robert Dahlgren en liten revansch på Richard Göransson i heat två i STCC-tävlingen på Solvalla. Stallkamraterna var inte de bästa vänner inför race två, där de slutade tvåa och trea. ”Jag är ju norrlänning, så jag är ju tjurskallig, och så glömmer jag aldrig”, säger Dahlgren.

Ett hällande regn satte sin prägel på de sista varven av det andra STCC-heatet på Solvalla, men Linus Ohlsson höll sig kall och vann.

Han kom sist i första heatet, startade i pole position och var aldrig hotad i det andra.

– Första delen var bland det lättaste jag har varit med om. Sedan kom ett ösregn och ingen rödflagg, så det var ju bara att överleva, säger han, och beskriver hur halt det var:

– Det är värre än att köra sommardäck på is.

Bakom honom var det desto hetare i kampen om pallplatserna.

”Tryckt stämning i teamet”

Stallkamraterna Göransson och Dahlgren, som ligger etta och tvåa i mästerskapet, var inte de bästa vänner efter det första heatet. Dahlgrens bil började brinna, och det skylllde han Göransson för, efter att stallkamraten hade kört in i honom flera gånger.

– Det var lite tryckt stämning i teamet, det var lite tuffa tag, och det är klart att det står mycket på spel för dem, men det är lugnt nu, säger stallchefen Dick Jönsson-Wigroth.

Både Göransson och Dahlgren bekräftar att de inte var bästa vänner efter första heatet.

– Det är sådant som händer, Robban är klart lite sur på mig och jag är såklart inte så glad över det som händer, men det är som det är, vi vet båda att ingen skulle göra någonting sådant där med flit, säger Göransson.

Direkt i andra kurvan i andra heatet tryckte Dahlgren till Göransson, som sladdade en aning och hamnade efter.

Bakom Ohlsson var det sedan en kamp mellan Dahlgren, Göransson, Rasmus Mårthen och STCC-debutanten Philip Morin om andra- och tredjeplats.

Morin imponerade

Morin, som just hade vunnit Carrera Cup-racet som gick strax före, imponerade stort och körde om dem alla, men när regnet kom vände han runt och fick stopp. Han slutade femma.

Dahlgren lyckades hålla Göransson bakom sig, slutade tvåa och tog in tre poäng på serieledande stallkamraten. Cyan Racing säkrade teamsegern i mästerskapet, och nu stundar en duell mellan Göransson och Dahlgren om titeln i det sista racet som går på på Knutstorp den 23 och 24 september.

Dahlgren är 22 poäng bakom Göransson.

– Framförallt är jag stolt över att få vara med i teamet som vann, det har varit målssättningen. Nu får vi racea om det, säger Dahlgren.

STCC-ställningen inför sista deltävlingen

1 Richard Göransson, Polestar Cyan Racing 289 poäng

2 Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing 267

3 Johan Kristoffersson, PWR Racing 189

4 Björn Wirdheim, Flash Engineering 187

5 Daniel Haglöf, PWR Racing 185

6 Mattias Andersson, Dacia Dealer Team 146

7 Linus Ohlsson, Flash Engineering 122

8 Rasmus Mårthen, Brovallen Design 94

9 Reuben Kressner, Flash Engineering 77

10 Carl Philip Bernadotte, Polestar Cyan Racing 66

11 Emma Kimiläinen, PWR Racing 59

12 Philip Morin, PWR Racing 40

13 Scott Mclaughlin, Polestar Cyan Racing 36

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.