SVT:s motorexpert förväntar sig en adrenalinfylld avslutning på VM i rallycross. ”Som tjurar på grönbete” säger Jonas Kruse om toppförarna. Foto: Bildbyrån (Montage: Leif Sandberg, SVT)

Kruse: ”som tjurar på grönbete”

Uppdaterad
Publicerad

Rallycross-VM ska avslutas i Argentina, där en stenhård kamp om andraplatsen väntar. SVT Sports expert räknar med mycket adrenalin: ”Det blir som att släppa ut tjurar på grönbete” säger Jonas Kruse.

Mattias Ekström har ju redan säkrat titeln i mästerskapet, men dramaturgin lever och underhållningsvärdet väntas bli högt i Rosario, Argentina. Bara fyra poäng skiljer tvåan Petter Solberg (Citroën) från trean Johan Kristoffersson (Volkswagen Polo).

–Det handlar främst om andraplatsen, en uppgörelse mellan Solberg och Kristoffersson. Kanske till vis del även Andreas Bakkerud, men då måste de andra två få stora problem. Förhoppningen ur svensk synvinkel är att Kristoffersson ska kunna ta Solberg, men när Solberg väl har bestämt sig för något är han extremt svårslagen. Om Kristoffersson kniper andraplatsen i mästerskapet är det otroligt stort. Historiskt med två svenskar längst upp på pallen, dessutom mot så otroligt namnkunnigt och skickligt motstånd, säger Jonas Kruse.

Tjurar på grönbete

SVT Sports expert är förväntansfull inför söndagen och tror att avslutningen kan bli en explosiv historia, full av adrenalin.

–Det har ju varit uppehåll länge och förarna har hunnit tänka mycket och bygga upp förväntningar. Så detta kan avgöras tidigt, när allt blir väldigt adrenalinpumpat. Det blir som att släppa ut tjurar på grönbete, säger SVT Sports expert Jonas Kruse med ett leende.

”Kevin smilat i flera veckor”

Jonas Kruse tror att den 20-årige stortalangen Kevin Eriksson kan vara med och slåss om segern i Argentina, stärkt efter sin succé på Estering utanför Hamburg den 17:e oktober. Det var Erikssons briljanta omkörning i första kurvan och efterföljande finalvinst som gjorde att Petter Solberg inte fick de poäng han behövde för att fortfarande ha guldvittring bakom Mattias Ekström.

–Det var verkligen en vändpunkt för honom, ett genombrott. Han gjorde en förstakurva som ingen annan gjort, slog Solberg och liksom körde med ryggraden. Han kommer vara med och köra om segern i Argentina tror jag. Kevin har flyt, flow och självförtroende, det känns som att han har gått runt och smilat i flera veckor med en bra känsa. Kevin har inget att förlora , han kan bara åka dit och koncentrera sig på att åka fort, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Här kommer ni att kunna följa direktsändningen från Argentina på söndag.

Så sänder SVT från VM i Rallycross

Söndag 27/11

Kunskapskanalen 18:00  / svtsport.se

Direktsändning från årets sista VM-deltävling i rallycross från Argentina.

Kommentator: Johan Ejeborg

Expert: Jonas Kruse

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.