Överlägsne ledaren i rallyt, Thierry Neuville har brutit den 15:e sträckan. Foto: TT

Katastrof för Neuville – borta från slutstriden

Uppdaterad
Publicerad

Svenska Rallyts överlägsne ledare Thierry Neuville kraschade och bröt dagens sista sträcka inne i Karlstad efter att ha kraschat in i skyddsräcket – och skadat framvagnen. Neuville är nu helt bort från slutstriden i rallyt. ”Vi hade otur”, säger Neuville till SVT Sport.

Det var på SS15 i Karlstad, som Neuville kraschade och blev bogserad från banan, med trasig styrarm inne på Färjestads travbana.

Han bröt den sista sträckan, och försvann där mycket snöpligt från toppstriden. Precis som i Monte Carlo, där han också hade ledningen i tävlingen, men gick av vägen.

Svenska rallyt

– Jag vände i fel ögonblick, och förstörde styret. Du förstår snabbt att det är över, att något är sönder, förklarar Neuville för SVT Sport.

– Vi gjorde ett perfekt jobb, så vi kan inte skylla på oss själva. Vi hade otur, säger han.

Kruse fick rätt

Han kommer att få starta i de tre sista sträckorna i morgon, men får ett tidstillägg på tio minuter. Vilket är omöjligt att ta i fatt på de tre återstående sträckorna.

Innan i dag sa SVT Sports expert Jonas Kruse att det krävdes ett misstag från Neuville för att han skulle tappa segern. Inför den 15:e sträckan hade han ett stort övertag på sina konkurrenter, och ledde med över 40 sekunder före Jari-Matti Latvala.

– En sån här sak får inte hända. Det är ett hårt slag för Neuville, säger Kruse efter lördagens race.

Nu blir det sannolikt en strid mellan Latvala och Ott Tänak om segern. Estländaren Tänak har gjort en riktigt bra tävling så här långt, och skuggar finländaren i toppen. Det skiljer endast 3,8 sekunder mellan Latvala och Tänak inför söndagen. Bäddat för raffel!

Svenska Rallyts tweet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet