Thierry Neuville leder Svenska Rallyt med över en halv minut. Foto: TT

Thierry Neuville drygar ut ledningen

Uppdaterad
Publicerad

Thierry Neuville har tagit ett bastant grepp om ledningen i Svenska Rallyt. Han vann SS14 vid Vargåsen, och leder med 43 sekunder före Jari-Matti Latvala. En sträcka återstår av dagens etapp.

Thierry Neuville leder Svenska Rallyt med god marginal när mindre än halva rallyt återstår. SVT Sports expert tror att det blir svårt för de andra att ta Neuville om han fortsätter så här.

– Jag tror att det krävs ett misstag av honom om han ska tappa detta, säger Kruse.

Svenska rallyt

– Tänak skulle behöva få tag honom, så det bara skiljer några sekunder, så det blir lite nerv. Just nu har Neuville råd att släppa någon sekund på varje sträcka. Dessutom blev ju rallyts längsta sträcka struken, vilket också var en fördel för Neuville, fortsätter Jonas Kruse.

Bakom Neuville har Jari-Matti Latvala tappat, och har nu fullt sjå att hålla undan för estländaren Ott Tänak, som flåsar honom i bakvagnen. Och är bara dyra sekunder efter finländaren. Sträckans stora förlorare var britten Kris Meeke som gick av vägen före Colins crest, och tappade åtta minuter när han blev stående i diket. Tack vare åskådare kunde ta sig upp på vägen i gen, och fullfölja sträckan.

Det mest spektakulära som hände vid återbesöket på Vargåsen var Mads Ösbergs nya superhopp, som den här gången mätte 44 meter. Bara en meter från Eyvind Brynildsens rekordhopp.

Topp fem efter SS14:

1. Thierry Neuville 2:02:41.2

2. Jari-Matti Latvala +43,3

3. Ott Tänak +47,6

4. Sebastian Ogier +1:00,5

5. Danny Sordo +2.23,7

10. Pontus Tidemand +7.15,5 (leder WRC 2)

15. Emil Bergkvist +11.52,4

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet