Foto: Bildbyrån.

Lag-VM-speedway i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har hemmaplan i nästa års inledande lag-VM-tävling i speedway. Den 4 juli ska Sverige möta Danmark, Ryssland och ett kvallag i Västervik.

Segraren går direkt till finalen i Leszno, Polen, den 8 juli. Tvåan och trean går till semifinalen, som körs i Leszno den 7 juli. Den andra gruppen, med Storbritannien, Australien, USA och Tjeckien kör sin deltävling i Storbritannien den 1 juli.

I år arrangerade Västervik semifinalen i lag-VM. Sverige gick vidare till final där man blev trea efter Polen och Storbritannien.

Nu är det även klart med datum för nästa års VM-serie i speedway. Den inleds i Krsko, Slovenien, den 29 april och avslutas i Torun, Polen, den 7 oktober. De svenska deltävlingarna går i Målilla den 12 augusti och i Friends Arena den 23 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.