Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Mardröm för Piraterna – dubbla krascher

Uppdaterad
Publicerad

Piraterna förlorade stort och hade en riktig mardrömskväll mot Lejonen.

Både Tomas Jonasson och Vaclav Milik tvingades bryta efter krascher.

Den sistnämnda fördes till sjukhus med ambulans.

Piraterna saknade storstjärnan Piotr Pawlicki redan innan mötet i Motala och avbräcken blev snabbt fler.

Redan i det första heatet blev det dramatiskt då Tomas Jonasson och Vaclav Milik krockade. Milik hade inte en chans att undvika kollisionen med lagkamraten och huvudet såg ut att ta den hårdaste smällen.

Milik tog sig upp av egen maskin men stoppades från att fortsätta köra. Han fördes istället till sjukhus i ambulans och enligt lagledaren Daniel Davidsson rör det sig om en hjärnskakning.

– Än så länge är det inget mer än hjärnskakning. Vad jag har hört har de röntgat skallen och de har inte hittat några blödningar. De har röntgat ryggen och väntar på en till för lungor och revben, säger han i C More.

Tomas Jonasson skulle inte heller få slutföra matchen då han gick omkull igen i det sjätte heatet.

Matchen var avgjord tidigt slutade 60-30 till Lejonen.

Davidsson var uppgiven efteråt.

– Jag vet inte vad jag ska säga. De som överlever till heat 15 gör så gott de kan. Tyvärr kan vi inte fylla upp heaten till slut, vi har kört slut på gubbarna. All heder till de fyra som kom igenom tävlingarna, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.