Mardrömsstart – sedan vann Göransson

Uppdaterad
Publicerad

Richard Göransson som jagar sin femte STCC-titel fick en tung start på mästerskapet. Han blev påkörd bakifrån, eldslågor slog ut och han försvann i ett rökmoln. Men det slutade i glädje efter att han vann det andra heatet.

– Fantastiskt skönt med min 40:e STCC-seger, ett jubileum, säger Göransson till SVT efter att ha vunnit före stallkamraten Robert Dahlgren i Polestar Cyan Racing. Han log bara åt brandincidenten i det första heatet.

Det blev en dramatisk inledning på STCC-säsongen. Göransson som var trea i kvalet hade en bra startposition i jakten på sin femte mästerskapstitet. Men tidigt i första heatet fick hans bakvagn en smäll som slutade med en sved bil. Släckningsarbetet inleddes och Göransson tog sig ut ur bilen som fylldes med rök.

”Det gick åt pipan”

– Det gick åt pipan, sa han uppgivet efter ännu en incident på otursbanan Skövde, där han ännu inte kommit i mål efter tre försök.

Robert Dahlgren, som vann kvalet, var först ut ur första kurvan och släppte sedan inte ledningen i det första heatet.

– Det går inte att få en bättre start på säsongen, säger Dahlgren som varit borta i ett år inför comebacken det här året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.