Kris Meeke.

Meeke ska utmana mästaren

Uppdaterad
Publicerad

Flera experter tippar att det blir Sebastien Ogier som vinner årets Svenska rally men det finns en som kan utmana honom. Nämligen Kris Meeke, vi träffade honom när han testade bilen inför tävlingen i de Värmländska skogarna.

– Detta är ett av mina favoritrallys. När förhållandena är bra då är det en av de bästa i VM, säger Kris Meeke.

Nyligen skrev han ett tre års kontrakt med ett nytt fabriksteam vilket har gjort att han kan köra mer avslappnat under årets första deltävling i Monte Carlo.

Svenska rallyt

– Jag körde riktigt snabbt i Monte Carlo. I år var första gången jag verkligen kunde njuta av tävlingen. Jag tror att det har att göra med att jag vet att jag har min framtid säkrad, säger han.

Han vann fyra av de elva första delsträckorna och låg på en andra plats efter världsmästaren Sebastien Ogier. Men på den tolfte delsträckan tog det stopp Kris körde på en sten och tvingades bryta tävlingen.

– Vi var på väg ut ur en korsning i en svag sväng där alla genade lite. Det fanns en sten i gräset och för varje bil som körde över den så stack den upp mer. Det var dock skönt att ge Sebastien Ogier en match på hans hemmaplan, säger han.

Under Svenska Rallyt förra året körde Kris Meeke bra men han besökte många snövallar vilket, kostade tid och han slutade sjua. I år hoppas han på samma fart utan att hamna i snövallarna, säger han.

– Farten var tillräckligt snabb för att hamna på podiet. I år kommer det bli svårt eftersom vi inter riktigt vet hur vädret blir. Jag vill gärna ha samma fart som förra året men undvika snövallarna.

Kommer det att räcka till en plats på podiet?

– Det är klart att det vore kul. I Monte Carlo körde jag avslappnat, kan jag göra det här och om jag kör fört så varför inte, säger Kris Meeke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet