Ny svensk pallplats i GP2 Foto: Bildbyrån/Pressmeddelande

Ny svensk pallplats i GP2

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Gustav Malja följde upp förra veckans pallplats i Belgien med en ny podiumvisit när GP2-fältet den här helgen slog läger på italienska Autodromo Nazionale Monza: ”Det är häftigt att få stå på pallen två gånger på två helger”, säger Malja i ett pressmeddelande.

20-åriga Malja lyckades ta sig igenom ett stundtals kaotiskt öppningsrace på lördagen, och lyckades i en osannolik utveckling sluta trea efter att ha startat loppet på 15:e plats.

– Ett väldigt speciellt lopp; allt kan verkligen hända i GP2. Det är häftigt att få stå på pallen två gånger på två helger, säger Gustav Malja i ett pressmeddelande.

I söndagens sprintrace fick Malja inleda på sjätte plats. Malja avancerade dock snabbt till en fjärde plats efter ett stökigt förstavarv. En sammanstötning med nya zeeländaren Mitch Evans på det första varvet resulterade dock i ett tiosekunders tidstillägg, och Malja klassificerades därför till slut istället som sjua – alltjämt på poängplats.

– Synd att bestraffningen kostade en del poäng, men huvudsaken var att vi visade vår kapacitet och slutresultatet blev ändå helt okej. Det är väldigt roligt att se att vårt jobb den senaste tiden har betalat sig och att vi kan slåss på den här nivån, säger Gustav Malja.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.