Sebastien Ogier hade legat trea i VM-serien om han diskats på grund av otillåten utrustning under Mexikos VM-rally. Nu leder han fortsatt. Foto: TT.

Ogier frias för misstänkt växellåda

Uppdaterad
Publicerad

De fyra senaste årens världsmästare i rally, Sebastien Ogier, frias efter att en undersökning av växellådan gått på fransmannens linje. Det var efter Mexikos VM-rally förra helgen som det internationella bilsportförbundet, Fia, beslöt sig för att kontrollera vikten på växellåkan i hans Ford som misstänktes vara för lätt.

Därmed får Ogier behålla sina 22 poäng och leder VM-serien med åtta poäng före Jari-Matti Latvala efter fyra av tretton tävlingar.

Fias representant fattade misstankar mot växellådan i Mexiko och den skickades till Geneve för undersökning. Även stallkollegan i M-Sport, Ott Tänaks, växellåda skickades till Geneve med ytterligare en växellåda för kontroll och jämförelse.

Även stallchefen Malcolm Wilson, som var med under undersökningen, och servicepersonal förhördes angående växellådan innan Fia fattade sitt beslut.

Nästa VM-rally inleds på Korsika 6 april.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.