Oliver Berntzon och Thomas H Jonasson. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Piff och Puff ska ge Vetlanda guld

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll inleds elitserien i speedway. I Vetlanda blir det finalrepris direkt när Indianerna kommer på besök. Laget siktar på ett nytt guld i år. ”Det är det som vi går för. Vi kan inte tänka på något annat sätt” säger Thomas H Jonasson till Smålands Dagblad.

Jonasson kallas tillsammans med nye Oliver Berntzon från Lejonen ofta för ”Piff och Puff” runt de småländska speedwaybanorna.  

– Vi har samma inställning och samma mål och tänk om hur saker ska gå till. Vi började känna varandra när vi möttes och så fortsatte det med att vi körde ilandslaget ihop, säger Berntzon till Smålands Dagblad.

VM-finalister möts igen

Premiäromgången bjuder även på ett laddat möte mellan Piraterna och Lejonen. För Piraterna kör Peter Kildemand som vann VM-premiären i lördags, hos Lejonen kör Chris Holder, trea i VM-premiären.

Premiäromgången

Piraterna – Lejonen (i Motala)

Smederna – Masarna (i Eskilstuna)

Vetlanda – Indianerna (i Vetlanda)

Rospiggarna – Dackarna (i Hallstavik)

Så blir premiärvädret

Prognos för Speedway kl. 19-21

Motala: En kallfront ligger nära och ger molnigt väder men troligen helt uppehållsväder under kvällen.

Vetlanda: Molnigheten ökar på under kvällens gång och under sena kvällen är det inte uteslutet med något lättare skur.

Eskilstuna: Soligt och ingen risk för nederbörd. Fallande temperatur under kvällen till som lägst 10 grader vid niotiden.

Norrtälje: Soligt och ingen risk för nederbörd. Fallande temperatur under kvällen till som lägst 10 grader vid niotiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.