RallyX: Eriksson vill avsluta med seger

Uppdaterad
Publicerad

Kevin Eriksson är bara en tävling från att försvara sin titel i Supercar i RallyX Nordic. Men det är hårt arbete som gäller för den regerande mästaren i finalen som avgörs i morgon lördag på Grenland Motorsportsenter, Norge.

– Grenland är en helt ny bana för mig som jag bara sett lite på film. Det är spännande med en ny utmaning och vi siktar på att avsluta säsongen med en seger, säger Eriksson till stcc.se. Kevin som kommer från VM-deltävlingen i Lettland där han slutade som förste förare utanför semifinalen.

Eriksson jagas närmast av Lukas Walfridsson som är 18 poäng bakom ledaren. Därefter är norrmannen Alexander Hvaal Walfridsson i hasorna. Bakom Hvaal finns formstarke Peter Hedström som jagar sin tredje raka seger i serien.

– Jag kör självklart för hattrick i segrar till att börja med, men även för att minst säkra RallyX-bronset, säger Hedström vars självförtroende är på topp efter segrarna på Solvalla och Ring Knutstorp.

200 000 kronor får vinnaren i förstapris.

I Litesklassen har norrmannen Thomas Bryntesson ett rejält grepp om slutsegern. 14 poäng skiljer till tvåan Simon Olofsson. Bryntesson har dominerat säsongen och det ska mycket till om ”Brynte” ska tappa mästerskapet.

 Tävlingen avgörs lördag 8 oktober och sänds i SVT Play klockan 14.30-18.00. Det bästa från finaluppgörelen visas även i ett magasinsprogram i SVT söndagen 9 oktober kl 17.00-17.55.

Ställningen inför finalen

1.Kevin Eriksson,   SWE     110 poäng

2.Lukas Walfridson SWE   92 poäng

3.Alexander Hvaal   NOR   84 poäng

4.Peter Hedström SWE     82 poäng

5.Mats Öhman       SWE    70 poäng

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.