Nico Rosberg var strålande glad efter sin första seger på Suzukabanan utanför staden med samma namn. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Rosberg en vinst närmare F1-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Nico Rosberg tog hem Japans GP på Suzukabanan efter att ha startat från pole position. Tysken släppte aldrig ledningen och vann före Max Verstappen.

Det var första gången som Rosberg vann i Japan.

– Det är hur häftigt som helst och så skönt att ha vunnit på den här legendariska banan och härligt att vinna konstruktörstiteln med Mercedes, säger Rosberg vid prisceremonin.

Rosbergs stallkamrat i Mercedes, Lewis Hamilton, startade som tvåa men hade problem, och var ett tag nere på åttonde plats innan han slutade trea.

– Jag gjorde vad jag kunde från den position jag hade och är glad över att jag fick med mig några poäng, inte minst för att hjälpa Mercedes till titeln, säger Hamilton som dolde eventuell besvikelse.

Ericsson nöjd trots sent depåstopp

Rosberg kopplade nu ett järngrepp om F1-titeln och är 33 poäng före Hamilton med fyra tävlingar kvar.

Marcus Ericsson slutade på 15:e plats efter att ha startat som 19:e.

– Det var ett bra race men tyvärr väntade jag för länge med första depåstoppet. Utan det hade jag kanske kunnat komma några placeringar högre upp, säger en nöjd Ericsson till Viasat motor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.