Felix Rosenqvist efter fjolårets seger i Macau. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosenqvist klar för GP2-test

Uppdaterad
Publicerad

I september blev han förste svensk genom tiderna att utropas till europamästare i Formel 3. Nu väntar nästa utmaning för Felix Rosenqvist. Han är klar för karriärens första test i formelbilsmästerskapet GP2 Series, serien direkt under formel 1.

Testet sker i Abu Dhabi nästa vecka och Rosenqvist kommer att köra för sitt ordinarie F3-stall Prema.

”GP2 är något jag har velat prova på i flera år, så att få chansen att göra det här testet känns fantastiskt. Det blir en spännande erfarenhet med mycket nytt att ta in – en ny bil, nya däck och en ny bana – men jag kunde nog ärligt talat inte ha känt mig mer redo än jag faktiskt gör”, säger Rosenqvist i ett pressmeddelande.

GP2 är serien direkt under formel 1. Tidigare i höstas blev Rosenqvist historisk när han som förste svensk utropades till europamästare i Formel 3.

”GP2-bilen har nästan tre gånger så mycket effekt som en F3:a, vilket blir intressant, men förhoppningsvis kan jag anpassa mig ganska snabbt”, säger Rosenqvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.