Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Rospiggarna premiärvann – trots Antonio Lindbäcks tunga kväll. Foto: Bildbyrån/SVT

Rospiggarna besegrade mästarna – trots Antonio Lindbäcks tunga kväll

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarna var defintivt sugna på att få dra i gång säsongen.

Trots att stjärnan Antonio Lindbäck hade en sväg premiärkväll mot Smederna vann laget mot de regerande svenska mästarna med 49-41.

– Vi är ett starkt lag och kan gå långt. I dag gick jag ner mig men får jag i gång mina grejer blir det bra, säger Lindbäck till SVT Sport.

Det kan bli en riktigt bra säsong för Rospiggarna från Hallstavik. Laget körde i gång den här säsongen i full fart och hade 25-11 redan efter sex heat.

Och trots att de sedan kanske släppte lite på gasen och trots att stjärnan Antonio Linbäck hade en tung afton och bara körde in två poäng på tre heat och därefter blev petad lyckades laget besegra de regerande svenska mästarna Smederna med 49-41 i premiären.

– Det var bara en sån kväll när det inte fungerade men jag är glad att de andra killarna gjorde sitt jobb och vi vann, det är väl det som är det viktigaste, säger Lindbäck med ett snett leende.

Rospiggarnas bästa förare var Timo Lahti som körde ihop 14 poäng på sina fem heat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.