Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se arrangörsskandalen i Las Vegas Foto: TT/Viaplay

Skandalscener på F1 i Las Vegas: ”Det är oacceptabelt”

Uppdaterad
Publicerad

F1 i Las Vegas hann hålla på i åtta minuter.

Sen ställdes träningen in.

Det efter att flera bilar förstörts – av brunnslock i asfalten.

Se skandalscenerna i spelaren ovan.

Formel 1:s första racehelg i Las Vegas sedan 1982 har skapat stor hype och intresse. Inför loppet kritiserade trefaldige världsmästaren Max Verstappen evenemanget för att vara 99 procent show och 1 procent idrottsevenemang.

Under första träningen kom nästa smäll, vilket fick hela passet att avbrytas – efter att Carlos Sainz körde över ett brunnslock och tvingats stanna.

– Vi skadade monocoquen helt, motorn, batteriet. Jag tycker att det är oacceptabelt, säger Ferraris teamchef Fred Vasseur.

Även Esteban Ocons bil, Alpine, förstördes av ett brunnslock.

Andra träningen sköts upp

Formel 1 och i Internationella bilsportförbundet, FIA, kom med ett uttalande efter skandalen i Las Vegas.

”Efter inspektion kan vi konstatera att ett brunnslock lossnat på banan i Las Vegas. FIA, Formel 1 och arrangören jobbar aktivt på att lösa problemet”.

Den andra träningen, som också skulle äga rum under fredagsmorgonen (svensk tid), sköts upp till klockan 11:30 (02:30 lokal tid) på grund av skadorna på banan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.