Kenni Larsen efter en crasch i maj 2015. Foto: Bildbyrån

Smedernas sportchef: Operationen gick bra

Uppdaterad
Publicerad

Den danska speedwaystjärnan Kenni Larsen har opererats efter vådaskottet. Han ligger fortfarande nedsövd. ”Operationen gick bra”, säger Smedernas sportchef Jimmy Jansson till SVT Sport.

Den osannolika skottskadan skakade om speedwayvärlden igår och inte minst Kenni Larsens svenska klubb.

– Kenni har varit ute och skjutit med sitt luftgevär när ett vådaskott bränt av. Kennis mekaniker hittade honom och ringde efter hjälp. Kenni ligger nu nedsövd i koma. Ingen vet exakt vad som hänt eller hur det gått till mer än att det är ett vådaskott som tagit i huvudet, sade sportchefen Jimmy Jansson till klubbens hemsida.

27-åringen hade tidigare skadeproblem men snittade ändå på 1,882 poäng per heat. Nu har dansken opererats på ett sjukhus i Odense och ligger fortfarande nedsövd i koma.

– Operationen gick bra, det är allt jag vet. Vi har ständig kontakt med hans familj. Det är värst för dem, säger Jimmy Jansson.

Är det någon fara för hans liv?

– Det är jättesvårt att veta. Det är ju alltid allvarligt när man är nedsövd.

Hur mår ni i klubben idag?

– Vi är jättechockade så klart. Men det är värst för hans familj.

Hans familj har tackat för allt stöd från speedwayvärlden i ett uttalande på Larsens polska klubbs facebooksida. Larsen har opererats två gånger för att få bort vätska ur hjärnan. Enligt familjen hoppas de att läkarna ska väcka honom om 2-3 dagar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.