Petter Solberg kunde ge tummen upp från sjukhuset efter karriärens värsta krasch. Foto: Petter Solberg World RX

Solberg påkörd av svensk förare

Uppdaterad
Publicerad

Stor dramatik utspelades efter målgång i rallycross-VM-serien i Trois-Riviéres, Kanada, när den regerande mästaren Petter Solberg blev påkörd.

Norrmannen hade stannat sin bil när svensken Anton Marklund kom farande i 150 km/timmen utan fungerande bromsar och körde rakt in Solbergs bil.

Bilen trycktes ihop och Solberg chockades och fick muskelskador, en lindrig utgång med tanke på sammanhanget under söndagskvällen.

”Allt gick som i en film i slowmotion”

– Det var karriärens värsta krasch. Allt gick som i en film i slowmotion och känslan av att uppleva det var helt förfärligt, säger Solberg, som var oförberedd på kraschen, till sitt stall.

– Jag är väldigt lättad över att det gick så bra som det gjorde, säger Solberg som fördes till sjuhus för undersökning.

Solberg blev mörbultad med smärtor i rygg, nacke, ben och armbåge, men är mest orolig för hinna få bilen i ordning till nästa tävling i Frankrike om en månad.

Norrmannen leder VM-serien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.