Solberg tog hem andra raka VM-titeln

Uppdaterad
Publicerad

Petter Solberg säkrade andra raka VM-titeln i den sista deltävlingen Argentina. En semifinalplats räckte för Solberg och det fixade han. Timmy Hansen, som närmast jagade Solberg i totalen slutade därmed tvåa. ”Känns grymt bra”, säger han till SVT Sport.

För Petter Solberg räckte det med en säkrad semifinalplats för att andra raka VM-titeln i Rallycross skulle bli hans. Och norrmannen gjorde vad han skulle. För svenske Timmy Hansen, som jagat Solberg i toppen av totalen under stora delar av säsongen, innebär det att han slutar på en andraplats.

– Känns grymt bra, jag gjorde allt jag kunde i dag, men det gjorde Petter också så det räckte inte till ett guld, säger Timmy Hansen till SVT Sport.

Hansen nådde aldrig riktigt i kapp Solberg som haft greppet om titeln under större delen av säsongen, men han fick alltså vänta till säsongens sista dag innan han fick jubla.

– Livet handlar om att uppnå stora saker, och det har vi gjort i dag. Det känns fantastiskt, säger en mycket glad Solberg till NRK.

Larsson vann överraskande

Men det blev trots allt svenskt högst upp på prispallen under den sista deltävlingen i Argentina. Robin Larsson stod för sitt livs tävling och tog hem segern.

– Jag har nog inte fattat det än. Helt fantastiskt skönt, säger Larsson till bt.se.

Mattias Ekström slutade trea och världsmästaren Solberg tg hand om tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.