Här ska det köras speedway på söndag förmiddag. Foto: Bildbyrån.

Målillas VM-speedway sköts upp – igen

Uppdaterad
Publicerad

För andra året i rad jäklades vädrets makter med arrangörerna av Målillas VM-speedway. En dryg timme före första start drog ett envist regn in över motorstadion i den småländska speedwaymetropolen. Nu ska tävlingen köras på söndag klockan 10.00.

Arrangörerna försökte rädda tävlingen genom att lägga på ett ytterligare lager med sand. Men regnet tilltog i styrka, vilket förvandlade banan till lervälling. Efter samråd med förarna tog arrangörerna vid 19.50-tiden beslutet att skjuta upp lördagens tävling till på söndag. Preliminär start på söndag är klockan 10.00.

Tre svenskar delta i Målilla

Målillas GP är den sjätte deltävlingen i årets VM-serie och den trefaldige världsmästaren Greg Hancock leder sammandraget. Med sina 66 poäng är den 46-årige amerikanen tre poäng före den regerande världsmästaren Tai Woffinden, England.

Antonio Lindbäck, som vann Cardiffs GP i början av juli, är fyra på 53 poäng, en poäng bakom trean Jason Doyle från Australien.

På söndag får Lindbäck sällskap av landsmännen Andreas Jonsson och Peter Ljung.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.