Drama i Austin i USA:s grand prix. Foto: ARKIVBILD Bildbyrån.

Svenskdrama i F1-loppet

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson och Felipe Nasr hamnade i fokus i inledningen av USA:s Grand Prix i Austin. Svensken körde på stallkamratens vinge – som gick av. – Nej, nej, nej, så får han ju inte hålla på, säger Janne Blomqvist om Ericsson i Viasat Motors sändning.

Marcus Ericsson åkte ut i Q1 i kvalet till USA:s grand prix – tillsammans med stallkamraten Felipe Nasr. Regnovädret ställde till det för Sauber-förarna.

– Det var väldigt dåliga förhållanden på banan, jag skulle säga att det var ännu sämre än i FP3, kommenterade svensken efter kvalet.

När loppet återupptogs hamnade Sauber-förarna i strålkastarljuset igen. Ericsson körde in i stallkamratens bil i en kurva.

– Det är Felipe Nasr och Marcus Ericsson som kör på varandra. Nej, nej, nej, så får han ju inte hålla på, sa Janne Blomqvist i Viasat Motors sändning.

Nasr var innanför Ericsson. De två Sauber-bilarna touchade i varandra. Både Ericsson och Nasr kunde fortsätta köra.

– Han ska vara glad att däcket inte gick sönder där, det hade lätt kunnat punkteras efter en sån kontakt med en framvinge på det viset, säger Blomqvist om Ericsson.

Under 27:e varvet tvingades Ericsson bryta loppet, då hans bil stannade. Hans andra lopp i rad nu utan att nå målflaggan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.